Volgers

zondag 27 november 2022

Month of holiday cards - "Y"

Hallo blogmaatjes !

de "Y" vond ik niet zo'n eenvoudige letter om een woord bij te zoeken in het Kerstalfabet. Ik liet mij inspireren door de keuze van Beccy. Zij koos voor de "Y" van Yellow.

Dit trio sneeuwpoppen is een ingekleurd digi van Beccy's Place. Normaal hebben ze een groen boek vast, maar dat heb ik voor de gelegenheid vervangen door een geel boek.

Eerst met allerhande kleurtools geprobeerd het groen te 'overschilderen' met geel, maar dat lukte me dus niet. Dan maar  een ander ideetje uitgewerkt.

Een stukje vellum over de digi, het boek hier op overgetekend met een zwarte fineliner, ook de handjes niet vergeten. Dan het boek uit het vellum geknipt. Dit op een geel cardstok gelegd. Nog eens uitgeknipt uit het gele cardstock. Vervolgens het vellum met het getekend boek terug op het geel cardstock geplakt en dit dan over het originele groene boek in de digi.


Achter het Falala papier heb ik wel een uur zitten zoeken... waar was ik daar nu toch mee naar toe? Ik was tussen mijn kleine Designpapierblokken aan het zoeken. Ben er wel drie keer doorgebladerd. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle kerstedities bij elkaar te klasseren en de uit elkaar gevallen paperblocs weer bij elkaar gepuzzeld. Mijn Falala papier echter nergens te vinden. Hoe kon dit nu ?
En ja hoor, ik moest niet tussen de kleine papierblokken, maar in de stapel grote papierblokken zoeken. Daar had ik dan (onmiddellijk) gevonden. Waarschijnlijk een heel herkenbare zoektocht bij jullie ook ?  😂😂


En deze tekststrookjes komen ook uit zo'n groot papierblok (Action).
Heel handig en eens iets anders dan de tekststempels.

Dit kaartje laat ik mee doen bij volgende challenges :

Groetjes, Gina

5 opmerkingen:

 1. Erg leuke kaart met de zingende sneeuwpoppen, Gina!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuke kaart, Gina. Je hebt er heel wat tijd aan besteed. Superleuk papier.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuke kaart met deze
  muzikale sneeuwpoppen.
  Het zoeken naar het juiste papier is
  altijd het moeilijkste.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele zoektocht geweest voor papier, maar dan heb je ook wat.
  Een SUPER leuke kaart met het geel en de schattige sneeuwpojes.
  Liefs Annemarie en Merit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. You did a great job replacing the green book with the yellow one Gina, it looks fabulous! I like that you have cut out your own, it gives the image a little more dimension.
  The "fa la la" paper is wonderful, I'm glad you were able to find it. It works perfectly with the image and even had me humming along!
  Cheers,
  Beccy

  BeantwoordenVerwijderen