Volgers

donderdag 1 juni 2017

52 Weeks - Week 22

Hallo blogmaatjes !

Yes ! Het is me gelukt ! Als alles goed zit, zit ik ergens in de Provence en verschijnt er 'thuis' een kerstkaartje op mijn blog - hihi ! Dat van vorige week was ook al geprogrammeerd. Hadden jullie het door?Voor degenen die het nog niet zouden weten, wij reizen met een camper. Ooit de overstap gemaakt van vliegvakanties naar verre bestemmingen naar de camper. Enkel en alleen al om ons hondje te kunnen meenemen,... omdat ze toch zo een schatje is. We konden het niet meer opbrengen haar een paar weken te moeten missen.

Dit is onze eerste trip dit jaar ! Eindelijk ! Twee keer naar de Moezel willen gaan, maar net tijdens de verlengde weekends was het weer te slecht. Maar nu dus... zitten we bij mooie temperaturen in het zuiden van Frankrijk (toch volgens de voorspelling van Meteovista op het moment dat ik dit berichtje schrijf - haha! )

Onze eerste trip (zowat 10 jaar geleden) was toch wel even wennen aan deze manier van reizen. We stonden met ons campertje aan de Côte d'Azur, heel "campervriendelijk" (lees, NIET DUS...), maar wat wisten wij als onervaren campenaars.
Dan ergens boven Monaco de bergen ingereden, met onze lieve GPS op een verschrikkelijk bergbaantje terecht gekomen, Overstekende rotsen aan onze kant, afgrond aan de andere kant. Spiraalbocht na spiraalbocht, geen kans om te keren en dan... een tegenligger
(een rijke Fransman met zijn dure slee, waarschijnlijk op weg naar zijn yacht).
Die maakte gebaren dat wij achteruit zouden moeten rijden met dat ding. Ik al in grote paniek ! No way ! Motor stilgelegd, geen probleem voor ons... 'wij' hadden ons bed mee - haha ! De Fransman heeft zich uiteindelijk zelf maar langs de kant gewurmd opdat wij konden passeren.
Op dat moment dachten we "nooit meer", maar nog voor we thuis waren van deze eerste trip konden we er al mee lachen en hadden we de smaak te pakken. Camperreizen heeft zijn charmes...

Gewoonlijk staan we op 'echte' camperplaatsen, geen campings, maar deze keer is het onze intentie een week op een camping te blijven staan. Ben benieuwd of we dit hebben volgehouden! Haha !

Of ik vandaag internet ga hebben, weet ik niet, want als alles volgens 'planning' loopt, hebben we net de camping verlaten en zijn we op de terugweg. Die doen we in kleine trajecten van dag tot dag en dan zien we wel waar we uitkomen. En dan is steeds de vraag... "is er WIFI" ?

Dus... jullie zien me wel passeren op jullie blogs, als ik 'on line' ben geraakt - LOL

Groetjes, en fijne donderdag iedereen! Gina

3 opmerkingen:

 1. Wat een avonturen, Gina. Leuk om te lezen.
  Met je kaart is alles prima gelukt, hopelijk met jullie vakantie ook.
  Ik wens je nog fijne dagen en een goede thuisreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Gina geniet van je vakantie en je leuke kaart is optijd geplaatst! Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toffe kerstkaart!
  Hopelijk genieten jullie van jullie vakantie in La Douce France!
  wij huren deze zomer voor 2 weken een camper, trekken bij mooi weer naar Denemarken, bij minder mooi gaan we ook naar Zuid-Frankrijk...

  BeantwoordenVerwijderen