Volgers

zondag 6 december 2015

Beterschapskaartjes

Allereerst een warm welkom aan GerJanne ! Lief dat je ook mijn blog bent gaan volgen!

Vandaag heb ik een opdrachtje voor jullie ! Namelijk "... kiezen jullie mee?"

Vandaag kom ik bij jullie met een hele lange post en er is dus ook werk voor jullie aan de winkel!

Ik ben dit weekend bezig geweest met beterschapskaartjes. Een collega op het werk is ziek en zou tot het einde van het jaar al in het ziekenhuis moeten blijven. Dat klinkt niet goed!
Van het werk uit wordt er natuurlijk algemeen een kaartje verstuurd waarop we onze naam mogen zetten, maar mijn collega's en ik wilden 'van ons uit' nog een extra beterschapskaartje sturen. Ik stelde voor om zelf een kaartje te maken, in plaats van eentje te kopen... Klinkt logisch als je kaartjes maakt, maar voor mijn collega's is mijn hobby toch maar iets 'vreemds'... Kaartjes zelf maken ? Tja, ik kan mij inbeelden dat dit niet 'hun ding' is :)
Dus dit is wel een vuurdoop voor mij, want nu krijgen ze voor het eerst zelfgemaakte kaartjes van mij te zien. Vind het wel spannend!!! :)
Mijn wederhelft stelde al voor, toen hij hoorde van het idee, "Maak er maar een paar, dan kunnen ze kiezen". Dus zo gezegd, zo gedaan...

Dit zijn ze samen:


Die met de washi tape (de groene) had ik eerst gemaakt en is uiteraard een eenvoudig kaartje.Dan begon ik aan die met de vlinder. Dat was al even puzzelen hoe ik die ging afwerken.

 
 

Vermits ik hier met dessinpapier vertrokken ben, moest ik een plekje zoeken om onze namen nog te kunnen zetten, dus heb ik dit erop gevonden voor de binnenkant:


Dan wilde ik graag iets maken met mijn favoriete mal van de helleborussen. Dat was eigenlijk mijn eerste idee voor een beterschapskaart. Een bloemetje en een beterschapswens.

Eerst in het roze gemaakt:


Vond het idee wel leuk, maar misschien toch iets te pinky? Dus ook maar een blauwe versie:


Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, én mijn collega's :)

Enne, ik zet jullie nu ook graag even aan het werk... Naar welke kaart gaat jullie voorkeur? De voorkeur van mijn husbie heb ik al !

Alvast een hele fijne zondag! Groetjes, Gina

15 opmerkingen:

 1. Ik snap je verhaal helemaal Gina. Sommige mensen hebben ook echt niets met zelfgemaakte kaarten en kopen gewoon een standaard kaart. Ik weet natuurlijk niet wat voor type jouw collega is maar zelf vind ik de onderste het mooist. Succes met kiezen en horen we van je wat het geworden is en hoe je collega's uit uiteindelijk vonden?
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gina, komt me bekend voor die reactie op onze hobby, totdat ze de kaarten zien...want over het algemeen krijg ik wel hele leuke reacties van mijn collega's (die hebben al een paar van mijn kaarten mogen ontvangen). Ik zou persoonlijk voor de vlinderkaart gaan maar dat ligt inderdaad aan type collega. Als ze van bloemen houdt gaat mijn voorkeur uit naar de onderste. Succes met kiezen enneh, ze zijn allemaal prachtig, daar kun je rustig mee voor de dag komen! Fijne zondag nog. Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gina, komt me bekend voor die reactie op onze hobby, totdat ze de kaarten zien...want over het algemeen krijg ik wel hele leuke reacties van mijn collega's (die hebben al een paar van mijn kaarten mogen ontvangen). Ik zou persoonlijk voor de vlinderkaart gaan maar dat ligt inderdaad aan type collega. Als ze van bloemen houdt gaat mijn voorkeur uit naar de onderste. Succes met kiezen enneh, ze zijn allemaal prachtig, daar kun je rustig mee voor de dag komen! Fijne zondag nog. Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hI Gina, these are really beautiful cards, love the way you did the flowers too.xx
   { aNNie}

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig gemaakt Gina . Een zelfgemaakte kaart zegt zoveel meer .
  Liefs
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind ze alle vier erg leuk geworden. Jij kent je collega het best, dus kun je het best de kaart kiezen die zij, of was het een hij, het leukst zou vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtige serie Gina, top gedaan met mooie bloemen , vlinder en kleuren!!
  xx Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moeilijk om te kiezen als je de collega in kwestie niet kent. Je hebt alleszins mooie kaartjes gemaakt, ideaal om je collega's te laten kiezen, denk dat ze zo ook een mooi beeld krijgen van wat je zoals kan (duidelijk meer dan gewoon wat op mekaar plakken hé!). Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de vlinderkaart en de blauwe met de mooie helleborussen!
  groetjes,
  nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super mooie kaarten heb je gemaakt en die met de roze en blauwe bloemen zijn mijn favoriet.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw Gina! Vier prachtige beterschapskaarten heb je gemaakt! Ik vind het echt heel lastig kiezen ...Hihi ja er zijn mensen die ons knutselaars 'vreemde wezens' vinden, maar goed ik vind bijvoorbeeld geen bal aan aan vissen! De hele dag op een stoeltje zitten met een stokje in je hand en maar wachten tot er iets bijt?! En meestal bijt er dan helemaal niks :p Maar goed uhm ... ik vind de roze bloemetjeskaart en de vlinderkaart super! Heel veel succes bij de collega's en laat hen maar zien dat het niet een beetje knippen en plakken is ;)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zijn alle 4 leuk die met washi tape vind ik ook mooi misschien eenvoudig maar wel mooi van kleur en strak.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Gina ..wat een leuke serie kaarten ,vind ze alle 4 prachtig.
  Wel zo leuk een zelfgemaakte kaart ...snap je verhaal wel .
  Maar als je het mij vraagt zou ik voor de roze gaan, maar je kunt natuurlijk je collega's ook zelf laten kiezen.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zijn ze allemáál mooi Gina en ik denk dat je collega's ook een hele kluif hebben om te kiezen...
  Na lang wikken vind ik de roze helleborus-kaart het allermooist maar de blauwe komt daar pal achter...maar het scheelt niks...het zijn alle 4 beauty's.
  Lieve groetjesMiranda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi, ik vind ze echt allevier heel erg mooi. Ik zou eerst denken wat je zieke collega het meeste zou waarderen. Ik vind de vlinderkaart wel heel erg mooi.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen